Fantastična „Trka poznatih ljubitelja Jahorine“ i još mnoštvo drugih iznenađenja na Jahorini 10. marta

U organizaciji hotelijera Jahorine, Olimpijskog centra Jahorina, i Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo, uz podršku Vlade Republike Srpske, kabineta predsjednika RS, i uz pomoć brojnih prijatelja domaćih kompanija na Jahorini se po prvi put 10. marta ove godine sa početkom u 17:00 časova  održava „Trka poznatih ljubitelja Jahorine“

Promoter prve „Trke poznatih ljubitelja Jahorine“ je proslavljeni skijaš Alberto Tomba.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan Ljevnaić rekao je da su se Olimpijski centar i Jahorina kao turistička organizacija ove sezone istakli po svojoj uređenosti i po zalaganju svih subjekata na planini, te da je Jahorina samim tim postala centar pažnje svih skijaša.

„Kao kruna ove najuspješnije sezone za Olimpijski centar Jahorina i Jahorinu kao destinaciju mogu da najavim ‘Trku poznatih ljubitelja Jahorine’, koju organizujemo 10. marta, na Poljicama u 17:00 časova, a nakon koje će svi skijaši moći besplatno da skijaju to veče na planini“, najavio je Ljevnaić i pozvao sve skijaše da dođu na trku, učestvuju i da budu dio najbolje sezone za planinu.

„Ova trka je rezultat timskog i zajedničkog rada, i podržana je od strane Vlade i kabineta predsjednika RS, hotela ‘Termag’, ‘Lavina’, ‘Vučko’, TO Istočno Sarajevo, i svi mi zajedno smo došli na ideju organizacije ove trke, kao i toga da sa ponosom istaknemo šta smo to sve uradili u ovoj sezoni. Takođe, da još više promovišemo Jahorinu“, naglasio je Ljevnaić.

On je podsjetio i na rezultate rada Olimpijskog centra Jahorina, rekavši da je danas 86. dan skijanja u ovoj sezoni, te da će ih sigurno biti i u martu.

„Što se tiče prihoda, ova sezona je rekordna i do današnjeg dana smo imali 4,5 miliona KM prihoda što je za 60% više u odnosu na prošlogodišnju čitavu sezonu. Imali smo preko 150.000 skijaša koji su posjetili Jahorinu, a što je za nas veliki uspjeh. Jahorina je destinacija koja nudi najviše skijašu za njegov novac“, izjavio je Ljevnaić.

Ljevnaić je naglasio da će Jahorina pored ove trke imati još mnoštvo događaja, uključujući Top ski vikend sa 20% popusta na ski karte, EXIT festival i druge.

Direktor Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo Igor Tošić rekao je da je turizam na Jahorini u ekspanziji, da je zabilježen sve veći broj dolaza turista među kojima je i veliki broj poznatih ličnosti.

„Vođeni tom činjenicom, mi smo se odlučili da organizujemo ‘Trku poznatih ljubitelja Jahorine’ koja je veliki događaj. Sama organizacija i događaj su jako bitni kako za Jahorinu tako i za Grad Istočno Sarajevo, jer će učestvovati veliki broj poznatih ličnosti, i to potvrđuje da je Jahorina jedna ozbiljna turistička destinacija koja je poznata i u svijetu“, naglasio je Tošić.

Marketnig menadžer hotela „Termag“ Nemanja Vučetić kaže da je ovaj hotel ponosan što je jedan od organizatora „Trke poznatih ljubitelja Jahorine“ i što na ovaj način, zajedno sa svim ostalim hotelijerima daju nesebičan doprinos promociji Jahorine kao turističke organizacije.

„Ova trka je sportsko- zabavna manifestacija koja ima za cilj promociju zdravog života, sporta, skijanja i Jahorine kao turističe destinacije. ‘Trka poznatih ljubitelja Jahorine’ na jednom mjestu okuplja sve one koji zaista vole ovu planinu“, rekao je Vučetić i dodao da su učesnici trke javne ličnosti iz svijeta sporta, muzike, mode, kulture i biznisa.

„Za sada imamo veliki broj prijavjenih učesnika i svi oni su ljubitelji Jahorine koji svojim dolaskom žele da nam pruže podršku svojim učešćem. Pored Alberta Tombe, zaštitno lice ove trke je i skijaš Bojan Križaj, a takođe imamo potvrđen dolazak Siniše Mihajlovića, Miroslav Tanjga, Goran Đoković, Veselin Jevrosimović, Ana Stanić, Marko Kusmuk, Mihajlo Pjanović, Ognjen Koroman, Farano Lasić, Neven Bošković i mnogi drugi“, izjavio je Vučetić.

On je istakao da će na otvaranju trke, ski škola hotela Termag iuzvesti revijalan formacijski spust  nakon čega će da krene trka čiji pred vozači će biti paraolimpijci Jovica Goreta i Fahrudin Ćatović.

„Trka nije jedino dešavanje te večeri, nakon trke smo za sve naše posjetioce pripremili izuzetno zanimljiv program. Sa početkom u 21:00 čas u restoranu ‘Koliba’ počinje VIP žurka sa svim poznatim učesnicima, i ulaz na žurku je besplatan“, rekao je Vučetić.

Direktor  kompanije „UP trend“ Marekting Solutions Kemal Balihodžić rekao je da ova kompanija svake godine nastoji da podrži događaje koji su značajni ne samo za lokalnu zajednicu, već i sa državu.

„Ova trka koja se održava na Jahorini znači mnogo za nas, naše ime i logo koje se nalazi u redu svih prijatelja, partnera i organizatora trke. Nevjerovatno mi je zadovoljstvo biti dio projekta“, istakao je Balihodžić